Kollektion: Stegetermometre

Om du griller eller tilbereder dit kød i en ovn, så kan det være svært at vurdere, hvor lang tid kødet have. Foretrækker du det rosa, medium eller gennemstegt? Anvend et stegetermometer og få det perfekte resultat.

Der er rigtig mange muligheder og det kan være jungle at finde rundt i de forskellige stegetermometre. Når du har et stegetermometer ved hånden, så er du sikker på du opnår det ønskede resultat. Mange opskrifter en steg eller bøfferne skal have eks. Antal tid, men der er forskel på ovne, pander og generelt det køkkengrej du bruger. Derfor bør alle have et stegetermometer i køkkenet.

Hvad er et stegetermometer? 

Et stegetermometer er et uundværligt køkkenredskab, der hjælper dig med at stege maden helt perfekt. Det er især vigtigt, når det kommer til kød, som skal have en bestemt temperatur, før det er klar til at blive spist. Et stegetermometer er et lille, simpelt værktøj, som du stikker ind i midten af kødet og måler den korrekte temperatur.

Det er meget vigtigt, at du bruger et stegetermometer, når du steger kød, da det er den eneste sikre måde at sikre, at kødet er gennemstegt. Hvis du ikke bruger et stegetermometer, kan du risikere at steg kødet for meget eller for lidt. Det betyder, at kødet enten bliver tørt og kedeligt eller ufærdigt og usikkert at spise.

Hvordan bruger man en stegetermometer?

Et stegetermometer er nem at bruge. Det eneste, du skal gøre, er at stikke den ind i midten af kødet og vente, indtil den begynder at blinke/viser en fast temperatur. Sørg for at følge vejledningen på emballagen, så du er sikker på, at du steger kødet korrekt.

Hvordan skal et stegetermometer sidde?

Stegetermometret skal sidde det tykkeste sted på kødet, og her er det vigtigt at man ikke rammer en fedtlomme eller en knogle.

Hvornår sættes stegetermometer i?

Man venter altid lige 5-10 minutter med at sætte stegetermometeret i stegen, da du ellers ikke får en korrekt måling. Alt efter hvilket stegetermometer du har, så er der nogen du kan lade blive i under hele processen. Ud fra den opskrift du følger, så kan du isætte stegetermometeret igen 15 min. Før det skal ud af ovnen, så ved du om kødet skal have længere eller kortere tid end der står i opskriften.

Hvor præcist er et stegetermometer?

Et stegetermometer er meget præcist, og kan måle ned til 0 grader og mange helt op til 380 grader. Et digitalt stegetermometer er dog en smule mere præcist, da det er muligt at aflæse 100% korrekt, hvorimod et klassisk stegetermometer kan det være lidt svære at aflæse.

Hvor sættes stegetermometer i flæskesteg?

Det er vigtigt at når du laver en flæskesteg, at du indsætter stegetermometeret fra siden og under sværene, da det ellers kan medføre sværene ikke bliver sprøde. Igen er det vigtigt at placere det i midten og den tykkeste del af stegen.

Hvilket stegetermometer er bedst?

Her hos Køkkenshop har vi truffet et klart valg, vi sælger kun digitale stegetermometer. Både stegetermometer WIFI og stegetermometer bluetooth. Det digitale stegetermometer er nemmere at aflæse, og man kan sætte en alarm når den ønskede temperatur eller tid er opnået. Det smarte ved et trådløst eller appstyret stegetermometer, er at du kan følge med i varmen på stegen, hvilket gør at du kan reducere eller skrue op for varmen.

Vi har bl.a. et digitalt stegetermometer fra Gefu, som kan styres via en app’en GrillThermo. Det har en rækkevidde på 30 meter, og flere forskellige programmer til kød og fisk, med den smarte timerfunktion kan du forberede andre ting samtidig med det passer sig selv på grillen. (Kan også bruges uden app)

Hvad er den anbefalede temperatur for en kylling?

En kylling skal koges til en temperatur på mindst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit) for at være sikker at spise.

Køkkenshop har et nøje udvalg af stegetermometer til både grill og ovn. Følg med på siden for at se om der er stegetermometer tilbud på vores digitale stegetermometre. Hvis du har brug for råd og i forhold til dit køb af et stegetermometer, så benyt chatten og vi svarer dig hurtigst muligt.