Kollektion: Udbenerknive

Udbenerknive i flere længder.

Med udbenerknive kan du fjerne brusk, sener og knogler, så kun det fine kød bliver tilbage.


Hvad bruges udbenerknive til

En udbenerkniv skal bruges, når der skal udbenes knogler fra kød fisk og fjerkræ.
En udbener kniv er en mindre kniv, der er fleksibel og ligger godt i hånden.
Kniven har en kort, stiv klinge med lige ryg, og en skarp spids.


Hvilke udbenerknive kan jeg vælge

Udbenerknive findes i flere modeller.

De korte, spidse knive, bruges til mindre dyr som kanin eller fjerkræ.
De lange, lige knive, er gode til at udbene svinebryst, okseryg eller andre større kødstykker.
En buet kniv (med svaj), bruges med et skærebræt, f.eks. når der skal skæres skiver af flæsk og lignende.

Vedligeholdelse af udbenerknive:

Mange af knivene kan opvaskes i maskinen (ikke hvis de har træhåndtag), men hvis du vasker dem op i hånden, holder de sig pæne og skarpe i længere tid.

En udbenerkniv skal også vedligeholdes med en knivslipning i ny og næ, og til dette bruges en knivsliber.

Til at opbevare dine knive kan du bruges en knivmagnet, der beskytter dine køkkenknive mod at blive ridsede og sløve.

 

Forskellen på en udbenerkniv og en filetkniv 

Udbenerknive

Udbenerknive har et tyndere blad end de fleste andre køkkenknive, men de er typisk ikke så tynde som et knivsblad på en filetkniv og er ikke nødvendigvis fleksible.

Dette gør Udbenerkniven bedre til større og hårdere kød som svinekød, oksekød eller kylling, da kniven er mere robust og tykkere end filetknive.


Filetknive

Selvom nogle udbeningsknive er fleksible, er det mere almindeligt, at en filetkniv er fleksibel. Filetknive er normalt tyndere. Fleksibiliteten og tyndheden hjælper til en mere præcis skæring, der kræves til mere sart kød, f.eks. Fisk. Filetknive er ideelle til fisk, fordi bladets tyndhed og form giver en bedre manøvredygtighed til fjernelse af fiskeskind.