Kollektion: Tomatknive

Tomatknive er små knive med savtakker / bølgeskær, der let kan skære gemmen tomatens lidt seje skind. Kniven kan også bruges til at skive agurker og peberfrugter m.m.

Tomatknives anvendelse

Tomatknive findes med afrundede blade, med en spids ende, eller et blad der er kløvet i to spidser. Spidsen bruges til at prikke hul på tomaten før den skæres, så snittet bliver så rent som muligt, og tomaten ikke bliver trykket.

En tomatkniv med dobbelt spids kan bruges til at prikke tomater eller pølser m.m. så skindet ikke sprækker under kogning. Desuden kan den dobbelte spids også bruges som en slags gaffel.

Tomatknive kan også bruges når der skal laves flåede tomater. Lav kryds i bunden af tomaten, læg tomaterne et par minutters i en gryde med kogende vand. Derefter tages tomaterne op af vandet med en grydeske, og skindet flås nemt af med tomatkniven.

En tomatkniv kan også bruges til andre grøntsager som fx. peberfrugt, agurk og frugt.

Kniven kan også lægges sammen med små faste oste, små pølser og skivede peberfrugter på et serveringsbræt af træ, hvis der er gæster, og det skal være lidt hyggeligt. Tomatkniven fylder ikke så meget, men har en stor anvendelighed.

En tomatkniv skal også vedligeholdes for at holde skæret skarpt, så opbevar dine køkkenknive på en knivmagnet eller i en knivblok, så de ikke bliver ridsede og sløve.